Mexiko mästare efter utklassning

Landslag

Mexiko är nordamerikanska mästare efter seger, 5-0, i Gold cup-finalen mot USA.

Det var inte bara en utklassningsseger; USA:s hemmasvit på 58 raka matcher utan förlust bröts, Mexiko vann borta mot amerikanerna för första gången på tio år och dessutom var det USA:s största hemmaförlust sedan 1985.

-Det här är en fantastisk seger för Mexiko eftersom vi visade den stolthet vi har i våra hjärtan i dag, sade mexikanske anfallaren Giovani Dos Santos.

Den första halvleken slutade mållös och Mexikos tränare bytte därför in Arsenalanfallaren Carlos Vela för att få fart på laget. Ett lyckokast, skulle det visa sig.

Vela gjorde ett mål och låg bakom ytterligare två, och Mexiko gick till 3-0 på elva minuter. Jose Castro och Guillermo Franco avrundade sedan genom varsitt mål, och fastställde Mexikos femte Gold cup-titel genom tiderna.