POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LANDSLAG
7v

Moreno slår tillbaka mot Luis Enrique: "Om jag inte hade fortsatt hade han inte varit förbundskapten i dag"

Foto: Bildbyrån

Luis Enrique tvingade bort Robert Moreno från det spanska landslaget och kallade honom illojal.
Nu slår Moreno tillbaka.
- Om jag inte hade tagit över som förbundskapten för landslaget skulle han inte vara där i dag, då hade det varit någon annan, säger han enligt Sport.

Efter att Spanien vunnit sin sista EM-kvalmatch mot Rumänien med 5-0 fick förbundskaptenen Robert Moreno beskedet att han inte skulle få behålla jobbet. Moreno tog över, först tillfälligt och senare permanent, när den tidigare förbundskaptenen Luis Enrique klev av på grund av personliga skäl. Senare framkom det att Enriques dotter hade varit cancersjuk och i slutet av augusti berättade han att hon hade avlidit i sjukdomen. Nu kände sig Luis Enrique redo att återvända och mycket riktigt var det han som blev ny förbundskapten.

Senare framkom det att Enrique haft som krav att Moreno inte skulle vara kvar i landslaget. Den nygamle förbundskapten kallade på en presskonferens Moreno för illojal.

Den 12 september träffade jag honom i mitt hus. Han sa att han ville leda Spanien i EM och sedan, om jag ville, skulle han bli min assisterande. Jag förstår att han är ambitiös och att han drömmer om att vara huvudtränare, men för mig är det illojalt, jag skulle inte göra det, sa Enrique.

Under torsdagen hade Moreno kallat till en presskonferens för att svara på attacken - som han själv kallade det - från Luis Enrique.

- Ännu i dag vet jag inte varför Luis Enrique inte vill att jag ska vara där med honom. Jag tycker att han har använt väldigt fula ord mot mig som jag inte förtjänar. Åren kommer att gå och jag kommer fortfarande inte att veta, säger Moreno enligt Sport.

- Om jag inte hade tagit över som förbundskapten för landslaget skulle han inte vara där i dag, då hade det varit någon annan.

Publicerad 2019-11-29 kl 09:44
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå