Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Mourinho om Hodgsons planer: "Ska innehålla spelare som tog landet till VM"

Foto: Scanpix

Roy Hodgson har sagt att han måste grusa VM-drömmarna får ett par rutinerade spelare.
Nu rycker José Mourinho ut och drar en lans för sina egna spelare.
– Om jag en dag blir förbundskapten kommer min VM-trupp innehålla spelare som tog mig till VM, säger portugisen.

Roy Hodgson har tidigare pratat om att Ashley Cole inte är given som vänsterback i landslaget. Mycket tyder på att Southamptons Luke Shaw kommer få chansen när England träningsspelar mot Danmark.

Även Frank Lampard, som fyller 36 i juni, sägs ligga i riskzonen för att petas i sista stund av Hodgson. Nu går Chelseabossen José Moruinho ut och berättar sin filosofi.

– Det är inte mitt beslut, men jag försöker vara pragmatisk. Om jag en dag blir förbundskapten för något land så kommer min VM- eller EM-trupp innehålla spelare som tog mig dit, säger Mourinho enligt teamtalk.com.

Mourinho som var en potentiell kandidat att ta över det engelska landslaget efter Steve McClaren 2007 ger också sin syn på spelare som betyder nationalitet för att spela för ett annat land.


– Om jag en dag blir förbundskapten så kommer jag bara ta med spelare som är födda i landet, det är ett som är säkert. Och om inte spelarna är födda i landet så ska de ha föräldrar som har stark koppling till landet. Jag kommer aldrig ta med en spelare för att han har ett pass och han tror att han kan göra laget starkare. Om jag coachar Portugal en dag så ska det vara Portugal och inte Portugal med vänner.  

Publicerad 2014-03-01 kl 09:29
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons