POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LANDSLAG

Mutkaos i Fifa - då vill Lagrell ha prövning av Qatar-VM

FIFA skakas av mutskandalen. Asien nobbar presidentvalet – och England kräver att det skjuts upp.

Ett tiotal delegater från Asiens Fotbollsförbund (AFC) har lämnat Zürich, där ordförandevalet i Fifa sker på onsdagen, i protest mot avstängningen av dess ordförande Mohamed bin Hammam. Samtidigt skriver AP att England begär att omröstningen bordläggs – istället för att genomföras enligt ursprungsplanen. Orsaken är att britterna känner sig förfördelade efter att Ryssland tilldelats VM 2018, när även England kandiderade om turneringen.

Lars-Åke Lagrell, ordförande för Svenska fotbollförbundet, tror inte att det engelska utspelet kommer att ha någon effekt.

-Jag tror inte att valet kommer att skjutas upp. Det skulle jag bli oerhört överraskad över, säger han via telefon från Zürich, där Fifa-kongressen ska hållas på onsdagen.

-Dessutom hade vi ju möte med Europagruppen i går, då kom inget sådant yrkande från England, så det är nog mest ett spel för det inhemska galleriet.
Lagrell tror att FA:s uttalande kommer ur besvikelsen över att Ryssland fick VM 2018, ett beslut som han personligen inte har något att invända emot.
Däremot är Lagrell fortfarande kritisk mot beslutet att ge Qatar VM 2022, som han anser är ett för litet land för ett så stort arrangemang. Lagrell utesluter inte heller att beslutet kan komma att prövas på nytt i efterdyningarna kring de påstådda mutorna.

-Nu har ju både bin Hammam och Jack Warner förnekat anklagelserna. Men om den etiska nämnden slår fast att det har förekommit mutor, då förutsätter jag att man i alla fall prövar beslutet om Qatar, om det ska rivas upp eller ej.

Även Transparency International, en organisation som kämpar mot korruption, vill att Fifa skjuter upp ordförandevalet.

TT

Publicerad 2011-05-31 kl 13:41
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå