Nani hade lekstuga mot Danmark - tvåmålsskytt och framspelare till Ronaldo

Landslag

PORTUGAL-DANMARK 3-1
29' Nani, 31' Nani, 79' Självmål, 85' Ronaldo

Danmark hade stora problem med Manchester United-yttern Nani i den första halvleken borta mot Portugal. Efter en halvtimme slog han först till med ett direktskott på ett djupledsinspel från vänster och två minuter senare klippte han till med en kanon som letade sig in i målvaktens vänstra hörn.

I den andra halvleken jagade Danmark reducering men det dröjde tills tio minuter återstod då Real Madrid-backen Ricardo Carvalho nickade in en hörna i eget mål till 2-1.

Det danska hoppet levde dock bara i några minuter innan Cristiano Ronaldo satte 3-1, framspelad av matchens huvudperson Nani.

Publicerad 2010-10-08 kl 23:42