Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Scanpix

Neville ber om ursäkt efter kritikstormen: "Kommentarerna speglar inte mina övertygelser"

Phil Neville utsågs i går till förbundskapten för Englands damlandslag - och fick hård kritik för ett flertal tidigare mindre smickrande kommentarer om kvinnor.
Nu uttalar sig Neville på FA:s hemsida.
- Jag skulle vilja be om ursäkt, säger Neville.

Den forne Manchester United-spelaren Phil Neville har vid ett par tillfällen skrivit mindre smickrande kommentarer om kvinnor. Dessa kommentarer lyftes fram av många kritiker i går, efter att han blivit utsedd till förbundskapten för Englands damlandslag.

Bland annat skriver Roisin Wood, vd på Kick it out, en organisation som jobbar för att få bort rasism och diskriminering inom fotbollen, bland annat så här:

"Utnämningen av Phil Neville väcker fler frågor än vad den besvarar."

"Vi tror att om FA vill få tillbaka allmänhetens förtroende så måste de se till att frågorna kring Phil Nevilles utnämning adresseras ordentligt."

ANNONS

Efter kritiken i går stängde Neville helt sonika ner sitt Twitterkonto. Nu går han även ut i en kommentar på engelska förbundet FA:s hemsida.

- Angående de kommentarerna som jag gjorde för ett antal år sedan skulle jag vilja förtydliga att de varken var eller är en genuin spegling av min karaktär eller mina övertygelser, och jag skulle vilja be om ursäkt, säger Neville.

Han fortsätter:

- Jag är fullt medveten om mitt ansvar som förbundskapten för Englands damer och är otroligt stolt och ärad över att ha fått rollen. Jag ser nu fram emot framtiden och kommer att jobba outtröttligt för att ge laget framgång.

Enligt BBC kände FA till tweetsen innan utnämningen.

Neville har kontrakt över EM 2021 med England.

Publicerad 2018-01-24 kl 17:34
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto