Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
41v

Neville ber om ursäkt efter kritikstormen: "Kommentarerna speglar inte mina övertygelser"

Foto: Scanpix

Phil Neville utsågs i går till förbundskapten för Englands damlandslag - och fick hård kritik för ett flertal tidigare mindre smickrande kommentarer om kvinnor.
Nu uttalar sig Neville på FA:s hemsida.
- Jag skulle vilja be om ursäkt, säger Neville.

Den forne Manchester United-spelaren Phil Neville har vid ett par tillfällen skrivit mindre smickrande kommentarer om kvinnor. Dessa kommentarer lyftes fram av många kritiker i går, efter att han blivit utsedd till förbundskapten för Englands damlandslag.

Bland annat skriver Roisin Wood, vd på Kick it out, en organisation som jobbar för att få bort rasism och diskriminering inom fotbollen, bland annat så här:

"Utnämningen av Phil Neville väcker fler frågor än vad den besvarar."

"Vi tror att om FA vill få tillbaka allmänhetens förtroende så måste de se till att frågorna kring Phil Nevilles utnämning adresseras ordentligt."

Efter kritiken i går stängde Neville helt sonika ner sitt Twitterkonto. Nu går han även ut i en kommentar på engelska förbundet FA:s hemsida.

- Angående de kommentarerna som jag gjorde för ett antal år sedan skulle jag vilja förtydliga att de varken var eller är en genuin spegling av min karaktär eller mina övertygelser, och jag skulle vilja be om ursäkt, säger Neville.

Han fortsätter:

- Jag är fullt medveten om mitt ansvar som förbundskapten för Englands damer och är otroligt stolt och ärad över att ha fått rollen. Jag ser nu fram emot framtiden och kommer att jobba outtröttligt för att ge laget framgång.

Enligt BBC kände FA till tweetsen innan utnämningen.

Neville har kontrakt över EM 2021 med England.

Publicerad 2018-01-24 kl 17:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons