POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LANDSLAG

Nordkoreas plan: Stoppa Lotta Schelin!

Lotta Schelin ska stoppas. Det är Nordkoreas taktik i ödesmatchen mot Sverige i fotbolls-VM.
-Vi vet att det svenska laget försöker avsluta med nummer åtta, som är väldigt lång, säger förbundskapten Kim Kwang-Min.

Efter Nordkoreas träning på matcharenan i Augsburg hölls på fredagen en kort presskonferens, som är obligatorisk enligt den internationella fotbollens regler. Lagets förbundskapten kom dock ensam, utan någon spelare.

Redan i sitt första svar nämnde Kim Kwang-Min landets ledare och diktator, Kim Jong-Il.
-Vi ska göra vårt bästa i nästa match, så att vi kan bli framgångsrika, och så att folket i vårt land blir glada. Särskilt kommer den store ledaren att bli glad om han hör om våra goda resultat i nästa match, säger Nordkoreas förbundskapten om mötet med Sverige.

Strax efteråt pekar han ut det största hotet mot folkets och ledarens glädje: nummer åtta, Lotta Schelin. Förbundskaptenens resonemang går ut på att hon inte ska tillåtas komma till avslut.

Kim Kwang-Min påminner om att Nordkorea mött Sverige förut. I senaste VM, för fyra år sedan, gjorde Schelin båda målen när svenskorna vann med 2-1.

-Men vi har inte samma spelare nu. Laget vi har är ungt och oerfaret, säger han.

Lotta Schelin har också VM-mötet 2007 i gott minne, även om den svenska segern då inte räckte för att gå vidare från gruppspelet den gången.

-Det kändes bra i kroppen hela den matchen, det är det man får ta med sig, säger Schelin.

Nordkorea tycker om att sätta hård press på motståndaren. Sverige vill slå långa passningar förbi pressen och hitta ytor bakom den. Schelin minns var hon fick utrymme senast.

-Det fanns lite ytor bakom deras ytterbackar. Och vid ett mål spelade vi fram väldigt snyggt rakt i djupled, så att man kom förbi deras innerbackar. Det fungerade också, säger hon.

Schelin vägrar tänka på lördagsmatchens stora betydelse på sikt. Sverige behöver vinna för att ha en rejäl chans att gå till kvartsfinal, vilket är ett måste för att kunna konkurrera om Europas två platser i OS nästa år.

-Vi är grymma på att hålla fokus här och nu, lovar hon.

Fredagens svenska träning kryddades av en kraftig regnskur, och åska på ett par kilometers avstånd. Nordkorea har tidigare talat om att några spelare fått sviter av ett blixtnedslag i en träningsmatch. Det inspirerade en utländsk reporter att fråga hur svenskorna upplevde fredagens oväder. Lotta Schelin svarade:

-Jag är från Göteborg, så det är inget problem för mig. Jag är van!

TT

Publicerad 2011-07-02 kl 13:28
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå