POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)
2d

Norge vill förbättra stämningen på Ullevål - inspirerade av Sveriges ljudnivå

Foto: Bildbyrån.

Norska fotbollsförbundet fick sig en ”aha-upplevelse” i 1-1-mötet med Sverige i september.
Nu vill norrmännen förbättra stämningen på Ullevål – efter att ha blivit inspirerade av Sverige.
- Svenskarna är ganska så bra, säger Jan Ove Nestuen, på förbundet, till norska TV2.

Under förra EM-kvalsamlingen spelade Sverige och Norge 1-1 på Friends Arena efter mål av Stefan Johansen och Emil Forsberg. Publiksiffran under den matchen landade på 38 872 åskådare och verkade imponera på grannarna i väst. Nu vill nämligen Norge förbättra stämningen på Ullevål efter att ha blivit inspirerade av just den svenska publiken.

- Svenskarna är ganska så bra. Men vi måste komma ihåg att de har varit i ett mästerskap sju, åtta gånger på raken. Det bygger upp grundstommen. Vi har Oljeberget med 300 plus (norska motsvarigheten till Camp Sweden), men det håller inte, säger Jan Ove Nystuen, norska fotbollsförbundet till norska TV2.

Enligt Nystuen har Norge en lång väg att gå och stämningen är ingenting som kommer att lösas under en natt – i stället tror han på att tydligare ritualer och att känna tillhörighet till landslaget är vägen att gå. I lördagens möte med Spanien kommer det bland annat att spelas upp en stämningsskapande video i paus, som man hoppas kommer att bli ett fast inslag.

- Du har ”Allt för Norge”, men den är från 1994 och börjar gå ur tiden även om den fortfarande fungerar. Men sådana saker kan vara ett exempel på något som du kan glädja dig till. Vi har prövat och misslyckats lite, men nu tror vi att vi har något på gång – så vi hoppas att publiken är med oss, säger Nystuen.

För att förbättra stämningen på Ullevål kommer norska fotbollsförbundet att ta hjälp av Oljeberget, vilket motsvarar Sveriges Camp Sweden.

Publicerad 2019-10-12 kl 18:28
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå