Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Norges tränare: "Zlatan är jävligt bra"

I dag släppte den norske förbundskaptenen Egil "Drillo" Olsen den trupp som ska möta Sverige i nästa vecka. Och i samband med en presskonferens fick han svara på frågor om den svenske storstjärnan Zlatan Ibrahimovic.

- Zlatan är jävligt bra. Han är Nordens bäste spelare, säger han enligt vg.no.

När hela världen jublade åt Zlatan Ibrahimovics konstmål mot England var Norges förbundskapten Egil "Drillo" Olsen mindre imponerad. Förbundskaptenen sade då till norska Dagbladet att "målvakten var ju inte där så det var väl inte så svårt".

Men under dagens presskonferens i samband med att Norge släppte truppen till matchen mot Sverige var det andra tongångar. Enligt vg.no hyllade Drillo den svenske PSG-stjärnan.

- Zlatan är jävligt bra. Han är Nordens bäste spelare, säger han.

Han passade även på att förklara sitt tidigare uttalande.

- Det blev ganska missförstått. Att göra mål på en cykelspark i öppet mål från långt håll kan alla göra. Men tanken, att överhuvudtaget komma på att göra något sådant, det är vad som är genialt.

Under presskonferensen tillkännagav Drillo även att han tagit ut hela nio U21-landslagsspelare i sin trupp inför Sverige-matchen. Bland annat kommer Stefan Johansen, som haft ett lyckad säsong i Strømdsgodset, att göra debut för det norska A-landslaget.

- Jag har sett mycket av Stefan. Han har spelat bra över en tid och är en spelare vi har saknat: det kretiva på mittfältet. Det var inget svårt beslut att ta ut honom, säger förbundskapten Drillo.

- Den här matchen är speciell för mig. Jag har slagit många internationella storlag, men jag har aldrig varit med och slagit Sverige. Dt hoppas jag  få göra nu, säger Drillo.

Sverige möter Norge den 14 augusti på Friends Arena.

Norges trupp:

Rune Jarstein
Andre Hansen
Mohammed Abdellaoue
Fredrik Semb Berge
Daniel Braaten
Magnus Wolf Eikrem
Omar Elabdellaoui
Tarik Elyounoussi
Vegard Forren
Ardian Gashi
Brede Hangeland
Vegard Eggen Hedenstad
Markus Henriksen
Tom Høgli
Stefan Johansen
Joshua King
Håvard Nordtveit
Markus Pedersen
Per Ciljan Skjelbred
Alexander Søderlund

Publicerad 2013-08-05 kl 11:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons