POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LANDSLAG

Nya regler i USA efter nationalsångs-protesten

Foto: Bildbyrån.

NFL-stjärnan Colin Kaepernick satte ner knäet under nationalsången.
Det kan spelarna i fotbollslandslaget glömma.
”Alla personer som representerar ett landslag skall på ett respektfullt sätt stå upp då nationalsångerna spelas”, lyder de nya reglerna, enligt New York Times.

Det var i samband med en NFL-match för San Francisco 49ers under förre säsongen som quarterbacken Colin Caepernick valde att sätta ner ena knät i marken under tiden då nationalsången spelades. Enligt Kaepernick var det en protest mot behandlingen av mörkhyade i USA.

- För mig är det större än fotboll och det vore själviskt från min sida att titta åt andra hållet, sa han i augusti i fjol.

Protesten ledde till en stor debatt i USA och flera spelare tog rygg på Kaepernick. Sättet att protestera spreds även till fotbollen där damlandslagets Megan Rapinoe gjorde samma sak inför en träningsmatch mot Thailaind förra året.

Nu har det amerikanska fotbollsförbundet infört regler som gör gällande att alla spelare måste stå upp då nationalsången spelas. Annars innebär det repressalier.

”Alla personer som representerar ett landslag skall på ett respektfullt sätt stå upp då nationalsångerna spelas under alla evenemang som landet representerar”, lyder de nya reglerna, enligt New York Times.

Enligt Stuart Holden, tidigare amerikansk landslagsspelare, som tidningen skriver var på plats då beslutet fattades, är bestraffningen om spelarna bryter mot reglerna inte satta och förbundets president Sunil Gulati sa under årsmötet att det kommer att bestämmas från fall till fall.

Publicerad 2017-03-06 kl 17:25
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå