Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Nya skrämmande detaljer om EM-bråken i Marseille

Foto: Scanpix

Ryska huliganer skar av hälsenan på en engelsk supporter så att han inte skulle fly efter misshandel. Det är en av flera skrämmande detaljer som framkommer av nya polisuppgifter efter EM-bråken i Marseille.

Graden av våld i samband med England-Ryssland i somras tog polis och myndigheter med överraskning.

– Omfattningen och barbariet var smått chockerande. Det var tårgas som drev omkring, bord och stolar som låg överallt, folk med blod som rann från huvuden. Vi hade aldrig sett något liknande, säger polisöverintendent Steve Neill, som var på plats, till Sky News. 

Främst var det organiserade ryska huliganers framfart som skapade kaos. Sky News kommer nu med en rad detaljer från engelska polisobservatörer som var där.

• Engelsk polis på plats fick uppgifter om hundratals skadade engelsmän. Fem av dem så allvarligt att polisen fruktade att de skulle dö av sina skador. I slutändan överlevde alla men två hamnade i koma och kämpar fortfarande för att bli återställda.

• Våldsamheterna och personskadorna var så allvarliga att brittisk polis tvingades utlösa sin terrorismberedskap.

• En supporter fick sin hälsena avskuren av ryska huliganer för att hindra honom att springa iväg efter en misshandel

• Polis inne på Stade Velodrome fruktade ”ett nytt Heysel” när engelska supportrar i slutet av matchen flydde undan ryska huliganer.

• Eurostar-tågen tillbaka till London liknades vid ”ambulanståg”, med mängder av skadade supportrar. En av supportrarna hade fortfarande en flaska inkörd i nacken.

– Ryssarna kom inställda på att använda barbariskt våld. De var väldigt organiserade, väldigt effektiva och vi såg fotbollshuliganism på en helt ny nivå, säger Neill.

Även fransmän och en lång rad engelska fans har dömts för sin medverkan i bråken. Huliganism är ett av de stora orosmomenten inför VM i Ryssland 2018, dit bland annat England förväntas ta sig. Engelsk polis har inlett förberedande arbete och kommer endast att rekommendera supportar att resa om de anser det säkert, skriver Sky News.

Publicerad 2016-10-11 kl 21:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons