POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Ödegaard uttagen i Norges EM-kvaltrupp

Foto: Scanpix

Flytten till den spanska tredjedivisionen har inte förändrat Martin Ödegaards landslagsstatus. Förbundskapten Per-Mathias Högmo har tagit ut Real-talangen till EM-kvaltruppen mot Kroatien.

Sedan flytten till Real Madrid har den norske supertalangen Martin Ödegaards minst steg följts med förstoringsglas. Trots att han nu spelar med reservlaget Castilla i den spanska tredjedivisionen så får han fortsatt förtroende i landslaget. Under tisdagen tog förbundskaptenen Per-Mathias Högmo, tidigare tränare i Djurgården, ut 16-åringen i truppen till EM-kvalmötet med Kroatien den 28 mars. Detta efter ett möte med Real Madrid.

- Jag hade ett bra möte med Ancelotti (Carlo, tränare A-laget) och Zidane (Zinedine, tränare Castilla). Det var glädjande att notera att de är på samma linje som oss. De har stor tro på Martin och har lagt ett program för att han ska fortsätta utvecklas, säger Högmo enligt VG.

Högmo är inte orolig för att nivån i Castilla ska vara för låg för Ödegaard.

- Det är bra fotbollsspelare som är handplockade, de står på steget till att gå in i A-laget och flera har varit inne redan, säger han.

Martin Ödegaard har tidigare gjort en match i EM-kvalet då han hoppade in 26 minuter från slutet i 2-1-segern mot Bulgarien i oktober.

Malmös norrmän Magnus Wolff Eikrem, Jo Inge Berget och Andreas Vindheim finns inte med i Högmos trupp till kvalet. Vindheim är dock uttagen till U21-landslaget.

Publicerad 2015-03-17 kl 12:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå