Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Lagerbäck förlänger med norska landslaget

Landslag

Lars Lagerbäck stannar som förbundskapten i det norska landslaget.
Svensken har skrivit på ett nytt kontrakt som sträcker sig över VM 2022.
- Jag trivs väldigt bra, säger han i en kommentar.

Foto: Bildbyrån.

Den tidigare svenske förbundskaptenen Lars Lagerbäck tog vintern år 2017 över Norges landslag och skrev då på ett kontrakt som sträckte sig över 2019. Nu står det klart att det blir en fortsättning för 71-åringen i Norge även efter det här året. Det norska förbundet meddelar på sin hemsida att han skrivit på ett nytt kontrakt som sträcker sig över VM i Qatar år 2022.

- Jag trivs väldigt bra i jobbet som norsk förbundskapten, säger han i en kommentar på förbundets hemsida.

Lagerbäck utvecklar om hur han tänkte kring att krita nytt kontrakt:

- Det har svängt sedan en lång tid tillbaka när de frågade om jag ville fortsätta så kändes det positivt att göra det. Samtidigt som jag har sagt att man ville tänka till lite och även prata med sina närmaste. Sedan har vi inte haft tid utan vi skulle prioritera kvalet, säger han i en video på förbundets hemsida.

ANNONS

- Orsaken är att stötteapparaten och spelarna har varit väldigt positiva och jag har trivts väldigt bra under de här åren. Tittar man sedan på den trupp vi har och de spelarna som finns i dag så känns det väldigt stimulerande och fortsätta. Sedan hoppas jag att de inte kommer ångra sig i efterhand utan vi ska upp ett snäpp så vi ser till att kvalificera oss till, först till EM och sedan gäller VM.

Norge har flera spelare som är på väg uppåt i sina karriär, däribland supertalangerna Martin Ødegaard och Erling Braut Håland. Lagerbäck berättar att den nya generationen spelade en roll i att han förlängde kontraktet.

- Man är priviligierad som har den här tjänsten. Vi har en ung trupp och inte bara de fyra U21-spelarna utan även några till som är ganska unga. Det här är ett lag som om vi ledare sköter oss ska det kunna utvecklas ännu mer. Så det är ett väldigt spännande jobb att ha som fotbollstränare, inte minst av den anledningen, säger han.

ANNONS

Norge är ännu inte klart för spel i EM kommande sommar. Svensken ser med tillförsikt på att landslaget ska ta sig till mästerskapet genom playoff i vår.

- Potentialen är såklart hög, betydligt högre än vad den är i dag. De här yngre spelarna ska bara bli bättre och jag tror att kontinuitet är en viktig sak för ett landslag då man har väldigt lite tid. Ju mer vi kan utveckla vårt spel så ska vi normalt sätt bli bättre. Nu får vi inte titta så långt fram utan i första hand fokusera på det om kommer i mars och vara så bra som möjligt. Förhoppningsvis vinner vi två matcher och får vara med och få erfarenhet av ett EM-slutspel, det skulle vara toppen.

Vid sin sida kommer Lagerbäck även fortsättningsvis ha assisterande Per Joar Hansen och det är någonting som gläder honom.

- Jag har sagt till NFF att en förutsättning att jag ska fortsätta var att ”Perry” ska fortsätta. Så det här har vi pratat igenom och det var självklart en avgörande faktor att han ville fortsätta. Jag ska inte säga att han var svårare att få med på tåget utan vi har trivts väldigt bra och jag kan inte tänka mig en bättre tränare att jobba tillsammans.

ANNONS

Lagerbäck var huvudansvarig för Sverige från 2000 till 2009. Därefter var han förbundskapten för Nigeria och Island.

Publicerad 2019-12-06 kl 08:49
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto