POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LANDSLAG
3v

Officiellt: Pia Sundhage tar över Brasiliens landslag

Foto: Bildbyrån.

Pia Sundhage har fått ett nytt uppdrag.
59-åringen blir ny förbundskapten för Brasilien.
- Jag är jätteglad för den här möjligheten, säger hon i en kommentar på SvFF:s hemsida.

Brasilien hade ett tungt VM i Frankrike, där man åkte ut redan i åttondelsfinalen mot värdnationen Frankrike. Därefter lämnade Vadão sitt uppdrag som förbundskapten.

Nu har Brasilien hittat Vadãos ersättare. Svenska Fotbollförbundet bekräftar att Pia Sundhage, tidigare förbundskapten för Sverige och USA, tar över.

- Jag är jätteglad för den här möjligheten. Brasilien är ett fantastiskt fotbollsland, fullt av talangfulla spelare som jag ser fram emot att lära känna och jobba tillsammans med. Landslaget är inne i en spännande fas just nu – man behöver, åtminstone till viss del, generationsväxla, samtidigt som man har kvalificerat sig till OS nästa år, säger hon i en kommentar på SvFF:s hemsida.

Sundhage är den första utländska tränaren som får chansen att leda Brasiliens landslag.Hon kommer i och med uppdraget inte att vara kvar som förbundskapten för det svenska F16-landslaget.

Brasilien har som bäst kommit tvåa i VM och OS. Landslaget står inför en generationsväxling då spelare som Marta, Formiga och Cristiane börjar bli till åren.

Publicerad 2019-07-25 kl 14:06
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå