POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LANDSLAG
5v

ÖFK-stjärna och Peking-duo aktuella för mästerskap i sommar

Foto: Bildbyrån

I sommar avgörs Gold Cup, mästerskapet för Nord- och Centralamerika samt Karibien.
Flera allsvenska spelare är uttagna i sitt lands bruttotrupp till turneringen, däribland Östersunds mittfältare Ravel Morrison.

Mellan den 15 juni och 7 juli i sommar är det dags för Gold Cup. I den turneringen kan vi komma att få se en hel del spelare som till vardags representerar en svensk klubb. Under måndagen släpptes samtliga nationers bruttotrupper till mästerskapet och totalt är sex spelare som tillhör ett svenskt klubblag uttagna. Trupperna består av 40 spelare just nu, men ska kapas ner till 23 namn innan turneringen drar igång.

En spelare som är aktuell för spel i Gold Cup är Östersunds mittfältare Ravel Morrison, som tidigare tillhört Manchester United och som har en rad ungdomslandskamper för England på meritlistan. Han är en del av Jamaicas bruttotrupp till den nämnda turneringen, precis som Syrianskas målvakt Dwayne Miller.

Morrison sitter på ett avtal med ÖFK som löper fram till den sista juni. I år har han hittills gjort fyra allsvenska framträdanden för klubben. 26-åringen har aldrig tidigare representerat Jamaica.

IFK Norrköping har två spelare i Gold Cup-bruttotrupper. Det rör sig om backarna Ian Smith (Costa Rica) och Kevin Alvarez (Honduras).

Division 1-klubben Bodens mittfältare Willie Clemons är med i Bermudas bruttotrupp, medan seriekollegan Umeås back Andrew Jean Baptiste finns med i Haitis dito.

Inom kort är det dags för sommaruppehåll i allsvenskan, som dock har omstart i slutet av juni. Således kan Gold Cup-spelare som tillhör ett allsvenskt lag missa matcher i serien.

Publicerad 2019-05-21 kl 13:13
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå