Olsen efter 1-1: Mer eller mindre har vi spelat bort portugiserna

Landslag

Danmark var pressat i Parken, men tog ledningen och höll den tills det var fem minuter kvar. Då kvitterade Portugal och VM-kvalet slutade 1-1 (1-0).
Ännu en flopp för Portugal på vägen till Sydafrika 2010.

Men Danmarks förbundskapten var nöjd:
-Ja, men lite besviken också, det är man alltid när det kommer ett sent mål, sade Morten Olsen.

Matchens första 45 minuter: Portugal brände tre lägen, gick miste om en straff, och fick minuten senare ett mål i baken.
Vilket jubel i Parken - 39 000 åskådare - när Nicklas Bendtner drog in 1-0 i nättaket.

Fotbollslandslaget fick en enorm uppbackning från läktarna.
Ledningsmålet var inte rättvist, men man kan sällan tala om rättvisa i fotboll, särskilt i nerviga kval.

Men det kom efter en fin prestation av Arsenal-anfallaren på Michael Silberbauers inlägg från vänster. Bendtner tog ner bollen med bröstet och klippte till den.

Och Danmark ledde med 1-0 efter 42 minuter...
-Det var en heroisk insats av spelarna, och vi fick en enorm uppbackning av publiken, sade Olsen.

... men kunde ha legat under i den 13:e minuten när Cristiano Ronaldo kom fri till höger i straffområdet.

Danskarnas tredjeval i målet Stephan Andersen gjorde en klassisk benparad.
Och ännu svettigare var hans räddning när Simao kom fri mitt för målet. Portugisen var fri en tredje gång men sköt över.

-Mer eller mindre har vi spelat bort portugiserna. Jag vill inte framhålla någon enskild spelare, det var en laginsats och där låg vår chans.
Morten Olsen sade i fredags att "vi har haft de små marginalerna med oss i detta kval, vi behöver nog ha dem i fortsättningen också".

Det stämde perfekt. En minut före danskarnas ledningsmål kunde Portugal fått straff, när Anders Möller Christensen fick bollen på armen. Men den schweiziske domaren Massimo Busacca friade.

Danskarna vände spelet, kontrade snabbt och så kom Nicklas Bendtners mål.
-Nu ska vi leverera resultat på onsdag mot Albanien. Jag är nöjd över att vi inte fick skador eller avstängningar från den här kvällen.
Detta skadedrabbade danska fotbollslandslag var rejält ommöblerat. Och blev pressat av ett Portugal som var tvingat att anfalla och kom i våg efter våg.
Cristiano Ronaldo drog två frisparkar över.
Deco drog en frispark i muren.

Cristiano Ronaldo högg på ett inlägg, en klunga spelare avvärjde. Returbollen tog på Ronaldos arm.

Portugiserna stod i kö för att få in kvitteringen.
Den kom efter en hörna med fem minuter kvar. 1-1 på nick av Liedson, brassen som bytt medborgarskap.