Osannolikt drama i Glasgow - Skottland nära knall

VM-Kval Europa

Leigh Griffiths klev fram som osannolik tvåmålsskytt.
Då räddade Harry Kane England - och satte punkt på en mäktig avslutning på Hampden Park.

Mötet mellan Skottland och England på Hampden Park i Glasgow utvecklade sig till ett sanslöst drama. Med fem minuter kvar låg hemmalaget under med 0-1, detta efter att Alex Oxlade-Chamberlain gett gästerna ledningen. Men hemmalaget gav sig inte och när man under slutminuterna fick chansen på liggande boll utanför straffområdet klev Leigh Griffiths fram och axlade den stora hjälterollen. Trodde han.

Celtic-stjärnan böjde först in kvitteringen invid Joe Harts vänstra stolpe och när han bara ett par minuter senare fick ett liknande läge stegade han fram och placerade in ledningsmålet. Målen var Griffiths första i landslaget och det var också de första målen England släppt in under hela kvalet.

Glädjescenerna hos hemmapubliken visste inga gränser – men matchen skulle ta ytterligare en vändning. Under matchens näst sista övertidsminut placerade lagkapten Harry Kane in kvitteringen med bredsidan och räddade kvällen för England.

I och med resultatet leder England fortsatt gruppen med sina 14 poäng. Skottland placerar sig på en fjärde plats.