POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LANDSLAG

Österrike - hotet mot Sveriges VM-drömmar

Foto: Scanpix

Det gick inte så bra i hemma-EM 2008. Men nu hoppas Österrike skörda frukterna från mästerskapet.
Till att börja med genom att bryta den sju matcher långa förlustsviten mot Tyskland.
-Österrikisk fotboll är på rätt väg, säger Martin Harnik.

Den österrikiske anfallaren är optimistisk inför tisdagens VM-kvalmatch mot grannlandet Tyskland, en match i samma grupp som Sverige.
-Vi ska inte förminska oss själva. Det är inte så att vi inte har någon vinnarmentalitet i idrott, den finns absolut i alpin skidåkning och ska nu bara överföras till fotbollen, säger Harnik i en intervju på Fifas webbplats.
-Vi har många bra spelare som spelar betydande roller i sina klubblag i bundesliga och i Premier League.


Främlingslegionen dominerar

Stuttgartspelaren Harnik är en av många österrikare som spelar klubblagsfotboll utanför Österrike. "Främlingslegionen dominerar", skriver Österrikes nyhetsbyrå APA, och menar att hela startelvan mot Tyskland kan innehålla spelare som har klubbadressen utanför landets gränser.
-De som är bäst får spela, jag tänker inte på var de spelar klubbfotboll. De som spelar utomlands får erfarenhet som vi har nytta av, säger förbundskaptenen Marcel Koller, schweizare som gör sin första tävlingslandskamp med Österrike.
Tyskland, som mjukstartade med 3-0 mot Färöarna i fredags, tar inte lika lätt på nästa kvaluppgift. Den assisterande tränaren Hansi Flick säger till kicker.de att man inte har råd att missa lika mycket som mot Färöarna och att Österrikes försvar är mycket starkt.

Lång svit för Spanien

Den regerande världsmästarnationen Spanien, som inte förlorat en tävlingsmatch på två år, inleder VM-kvalet borta mot Georgien, som i fredags vann sin första kvalmatch i grupp I mot Vitryssland.
Frankrike, Portugal och England hoppas ha sex poäng i VM-kvalet efter tisdagens matcher mot Vitryssland respektive Azerbajdzjan och Ukraina.

Publicerad 2012-09-10 kl 14:31
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå