Özil ledde Tyskland till enkel seger mot Färöarna

Landslag

Tyskland vann utan att förta sig mot Färöarna. Mesut Özil låg bakom segern med sina två mål.

Mesut Özil var segerregissör för tyskarna.

Det dröjde 28 minuter sedan tog Tyskland föga överraskande ledningen mot Färöarna. Målet stod stortalangen Mario Götze för.

Nästa mål kom sedan efter 54 minuter efter ett blixtanfall av Tyskland. Mesut Özil spelade ut bollen till högerkanten och Thomas Müller. Müller hittade sedan Özil i straffområdet med sitt inlägg och då kunde Real Madrid-spelaren enkelt lägga in 2-0 med en behärskad volley.

Kvarten senare var Özil framme igen och den här gången placerade mittfältaren bollen mellan benen på Färöarnas målvakt.

Med 3-0 resultatet leder nu förhandsfavoriten Tyskland grupp C i VM-kvalet som även innehåller Sverige och Irland.

Publicerad 2012-09-07 kl 22:53