POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Pappans sista önskan gick i uppfyllelse - Höjbjerg debuterade mot Sverige

Foto: SCANPIX

Innan Pierre Höjbjergs pappa gick bort hade han en sista önskan - att hans son skulle spela mot Sverige. I går gick önskan i uppfyllelse när Höjbjerg gjorde en bejublad debut i landslaget.
- Jag spelade för pappa, säger supertalangen till bt.dk.

Bayern Münchens och Danmarks stortalang Pierre Höjbjerg gjorde landslagsdebut mot Sverige i går. 18-åringen stod för en bejublad insats och hyllades av den danska förbundskaptenen.
- Under mina fjorton år som landslagstränare har jag sällan sett en så lovande debut, säger Morten Olsen till danska TV2.

I fjol diagnostiserades Pierre Höjbjergs pappa med magcancer. Talangen var förtvivlad och fick hjälp av klubben att ge pappan bästa möjliga läkarvård. Trots den fina hjälpen från Bayern München så gick hans liv inte att rädda. Sista gången Höjbjerg träffade sin pappa sa han; ”Så ska vi få se dig spela mot Sverige. Då har du gjort det bra.”

I går gick faderns önskan i uppfyllelse. Matchen mot Sverige var dessutom Pierre Höjbjergs debut i landslaget.
- Jag vet att han tittade på. Jag spelade matchen för honom och jag blev lite rörd. Det var lite sorgligt. Han är min största motivation, säger Pierre-Emile Höjbjerg till bt.dk.

Publicerad 2014-05-29 kl 11:43
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå