Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Pelé sågar Maradona – hyllar Messi

Ett ordkrig rasar mellan Pelé och Diego Maradona och brassen sågar nu argentinaren samtidigt som han hyllar Lionel Messi.
- Den enda gång han (Maradona) gjorde ett viktigt mål med huvudet, använde han handen, säger Pelé.

De två giganterna i fotbollshistorien är inblandade i ett smutsigt ordkrig. Maradona har tidigare ifrågasatt Pelés storhet och sagt att han bara spelade för sydamerikanska klubbar. Brassen svarar nu med att ”Maradona var stor men den bäste var Alfredo Di Stefano”, och fortsätter med att såga den lille argentinaren.

- Maradona kunde inte skjuta med högern och inte göra mål med huvudet. Den enda gången han gjorde ett viktigt mål med huvudet, använde han handen, säger han enligt BBC.

Pelé syftar förstås på målet i VM 1986 mot England då Maradona slog in bollen med handen i en duell med målvakten Peter Shilton i kvartsfinalen när Argentina senare vann VM-guld.

Maradona har tidigare sagt om Pelé:

- Han vann fler VM men att spela i Europa är en annan sak.

Men en annan argentinare faller Pelé på läppen. Lionel Messi, Zlatans lagkamrat i Barcelona, borde bli årets Fifa-spelare menar världsmästaren från VM i Sverige 1958.

- Efter att Ronaldinho, Kaka och (Cristiano) Ronaldo fått priset, är det nu Lionel Messis tur, säger Pelé till Sport.

Och Pelé vill också ha Argentina i VM trots ordkriget med dess förbundskapten.

- Det är svårt att tänka sig ett VM utan Argentina. Ingen förväntar sig att det ska hända men sådan är fotbollen. Det skulle inte vara bra för fotbollen om de inte var med.

Publicerad 2009-09-18 kl 10:40
Annons
Annons
Annons