Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Pepés vädjan: Fifa har konspiration mot Ronaldo

BARCELONA. Fifa favoriserar Lionel Messi jämfört med Cristiano Ronaldo. Det menar portugsiske backen Pepé - och Madridtidningen AS.

- Det är inte normalt att Ronaldo bara har en Ballon d’Or, säger han.

Spanska tidningen AS publicerar rubriken “Fifa behandlar Messi bättre än Ronaldo”. Tidningen syftar på de profiler Fifa har lagt ut på sin hemsida över kandidaterna till Ballon d’Or. Nackdelen man syftar till är att Fifa skriver att Ronaldo gjort “34 mål i fjolårets la liga, något endast Messi lyckades slå med sina 45”.

“Ronaldo har flera anledningar att klaga på den behandling han får av Fifa. Organisationen har utvecklat profiler för de 23 kandidaterna till Ballon d’Or och tonen är väldigt annorlunda kring den portugisiska anfallaren gentemot de andra kandidaterna", skriver AS.

Under en presskonferens inför mötet mot Sverige tog även den portugisiska spelaren Pepe chansen att uttrycka sitt missnöje med Fifa över hur de har behandlat hans lagkamrat Cristiano Ronaldo, inte minst när det kommer till Ballon d’Or.

-  Vi vet att det inte är normalt att han bara har vunnit Ballon d’Or en gång efter alla de poäng som han gör, säger Pepe enligt AS.

Portugisen går så pass långt att han menar att det hela rör sig om en konspiration. Enligt Pepe visade Fifa-presidenten Sepp Blatter tydligt vad som försegår när han valde att imitera Ronaldo samtidigt som han hyllade Messi vid ett framträdande i Oxford för två veckor sedan.

-  Det bevisar att det händer mycket saker inom fotbollen. Det är orättvist det som händer Cristiano. Förhoppningsvis kan han vinna Ballon d’Or den här gången. Men Blatter har öppnat många människors ögon med sitt beteende.

Enligt en annan tidning - Marca - tog Pepe även tillfället i akt att be journalisterna att ta tag i problemet.

-  Vi som är inne i fotbollsvärlden vet om detta - och nu måste ni klargöra vad som händer här, säger Pepe enligt Marca.

Publicerad 2013-11-14 kl 16:59
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons