Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Platini vägrar målkameror - vill inte ha "playstation-fotboll"

Europeiska fotbollsförbundets ordförande Michel Platini kräver mer rättvisa för domaren och fler ögon som kan hjälpa till vid svåra domslut.

Målkameror vill han däremot helst slippa.

För att vara fotbollsdomare måste man vara masochist, menar Platini.

- En domare är inte nog, inte i dagens moderna tid när man har 20 kameror. Det är orättvist: kamerorna kan se allt men domaren har bara ett par ögon. Varje gång han gör ett misstag är kamerorna där och fokuserar på det, sade han i en intervju med skotska fotbollsförbundet.

Platini var en av drivkrafterna bakom systemet med två assisterande domare vid kortlinjen, som testades i Europa league och därefter även infördes i årets säsong av Champions league och i det pågående EM-kvalet. Fungerar systemet kan det förlängas.

Att införa målkameror är ett annat omdebatterat förslag för att underlätta domarens jobb. Ifab, den kommitté som är ansvarig för fotbollens regelverk, öppnade förra veckan diskussionen på nytt genom att be teknikföretag utvärdera möjligheten med målkameror. Kravet är att systemet inom en sekund måste ge utslag om bollen var över mållinjen eller inte.

Men Platini är skeptisk och ser hellre fler domare än mer avancerad teknologi som han menar bara leder till en slags "Playstation-fotboll".

TT

Publicerad 2010-10-25 kl 19:45
Annons
Annons
Annons