Portugal förbi Sverige - hoppet står till Malta

Landslag

Portugal-Ungern 3-0
1-0 18' Simao 2-0 74' Liedson 3-0 80' Simao

Sverige hoppades på oavgjort. Men Portugal vann med 3-0 hemma mot Ungern efter att Simao gjort två mål och Liedson gjort ett. Nu krävs bara seger hemma mot Malta för att nå en andraplats som ger playoff-spel i Sveriges grupp. Ett malat som inte gjort mål i kvalet.

Matchen avgjordes i stort sett då Liedsons nick med nöd och näppe tog sig över mållinjen till 2-0 via målvakten Gabor Babos efter 74 minuter.

Ungern hade då haft ett par bra lägen för kvittering. Efter att ha haft ett skott som smet strax utanför har Ungern i 45:e minuten ett skott i ribban.

Några minuter senare pangade Simao in 3-0. Han sköt även 1-0 efter en målvaktsretur i 18:e minuten.

Cristiano Ronaldo låg bakom målet då det var hans skott som gav retur. Ronaldo tvingades sedan kliva av på grund av fotskada. Han var hårt lindad inför matchen och klarade inte mer. Han gick dock av för egen maskin.

Publicerad 2009-10-10 kl 23:19