POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LANDSLAG
10å

Portugal gjorde jobbet mot Malta

I 13 minuter höll Malta nollan och Sveriges minimala VM-hopp levde.
Sedan ramlade Portugals första av tre mål in.
4-0-segern gör att man nu hoppas nå Sydafrika via playoff-kval i november.

Hela veckan har det pratats om ett mirakel och en skräll av Malta på bortaplan. Det som skulle hjälpa Sverige att ta sig förbi Portugal och betyda fortsatt chans till VM-spel. Men när väl sanningens ögonblick var inne var ren fakta att Malta inte var i närheten av något mirakel.

Snarare en högst förväntad insats, vilket var olyckligt för svensk del.
Portugals press började redan från avspark och laget bosatte sig på Maltas planhalva. Det dröjde inte ens en kvart innan det gav resultat. Manchester Uniteds Nani tog ned bollen, vände på minimal yta och volleysköt in 1-0.

Målet var lika tjusigt som ödesdigert för svensk del. Malta som på nio kvalmatcher inför onsdagen inte gjort ett enda mål var inte nära den här gången heller. I stället utökade Simao i 45:e minuten när han utanför straffområdet pricksköt 2-0 och i andra halvlek kom också 3-0 genom Miguel och 4-0 i slutminuten Edinho.

För Portugal väntar nu först lottning till playoff-mötena den 14 och 18 november. Tills dess lever drömmen vidare om spel i Sydafrika nästa sommar. För Danmark är det redan realitet, vilket också syntes i hemmamötet mot Ungern, som slutade med ungersk seger, 1-0.

TT

Publicerad 2009-10-14 kl 22:43
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå