POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Portugals tränare: Vi kommer ta de poäng som krävs

Skadade mittfältaren Deco saknas enormt som ledare och spelmotor. Och att Portugal inte har en anfallare av riktig hög klass är också uppenbart.

Lägg till att förbundskaptenen Carlos Quieroz kritiseras för att inte klara att få drösen av mittfältsstjärnor att samarbeta. Det är tre möjliga faktorer bakom Portugals svaga start i VM-kvalet och då i synnerhet på hemmaplan. Först 2-3 mot Danmark och så 0-0 mot Albanien i Braga på onsdagskvällen.

En poäng av sex möjliga.

Är VM i Sydafrika hotat?

Quieroz fick löpa ett gatlopp i portugisisk press på torsdagen, men han är trots den miserabla inledningen inte orolig.

- Spelarna dominerade matchen och gjorde allt för att vinna. Tro inte annat än att vi kommer att ta de poäng som krävs för att kvalificera oss, sade förbundskaptenen efter chockresultatet mot Albanien.

- Vi förväntade oss inte ett oavgjort resultat, men jag skulle vilja påstå - trots att vi inte stod för någon fantastisk fotbollsunderhållning - att vi inte kunde gjort något annorlunda för att vinna matchen, fortsatte Quieroz.

Ett mål, möjligen.

Men brände inte Hugo Almeida, den storväxte men något tröge anfallaren, de främsta chanserna tog den albanske målvakten Arian Beqaj hand om resten.

Albanien visade på nytt, som mot Sverige i Tirana, prov på ett disciplinerat försvarsspel. På kort tid har den holländske förbundskaptenen Arie Haan lyckats sätta sin prägel på ett lag som tidigare var mer känt för individuell skicklighet än lagtänkande.

Trots en man mindre i över en halvlek (Admir Tali fick sitt andra gula kort just innan pausen) stod Albanien emot trycket.

- Ett fantastiskt resultat, i synnerhet med tanke på att vi spelade med en spelare mindre i hela andra halvlek. Vi gjorde ett riktigt bra jobb. Oavgjort med tio man i Portugal är ett verkligen bra, sade Arie Haan.

Danmark toppar gruppen på sju poäng efter tre spelade matcher. Även Ungern har sju poäng (fyra matcher). Sedan följer Portugal (fyra matcher), Albanien (fyra) och Sverige (tre) på fem poäng. Malta är sist och poänglöst.

TT

Publicerad 2008-10-16 kl 15:30
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå