Premiärförlust mot Elfenbenskusten för nya Italien-tränaren Prandelli

Landslag

Italien förlorade mot Elfenbenskusten med 1-0. En tuff start för nya förbundskaptenen.

Elfenbenskusten ser ut att klara sig bra utan sin förre förbundskapten Sven-Göran Eriksson. På tisdagskvällen besegrade laget Italien med 1-0 i en träningslandskamp på West Hams hemmaarena Upton Park.

Den tillfällige förbundskaptenen Francois Zahoui fick se Manchester City-spelaren Kolo Touré nicka in matchens enda mål tio minuter in i den andra halvleken. Italien hade flera chanser att ta ledningen före halvtid, men både Daniele de Rossi och landslagsdebuterande Mario Balotelli missade fina lägen.

För Italiens nytillträdde förbundskapten Cesare Prandelli blev det alltså förlust i debuten. Första tävlingsmatchen spelas borta mot Estland den 3 september när EM-kvalet börjar.