Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Presidentens order: "Vinn VM, Mister Lagerbäck!"

Om han anade det tidigare, vet han det nu. Mr Lagerback. Nigeria kräver att han fixar VM-guldet. Det finns det en presidentorder på.

Goodluck Jonathan är mannen som styr och ställer i Nigeria numera och i fredags kväll tog han var och en av spelarna i hand vid en avskedsmiddag inför VM-äventyret.

Även Lars Lagerbäck och hans svenska medhjälpare fick trycka presidentens näve och man får förmoda att han önskade "Good luck".

Han gjorde även tydligt klart vad han vill få ut av veckorna i Sydafrika.

- Det här en uppmaning att göra sin nationella plikt och jag förväntar mig att "Örnarna" förbereder sig ordentligt och vinner pokalen.

Ord och inga visor, alltså.

Den 1 oktober firar Nigeria 50 år som självständig nation och högst upp på Goodluck Jonathan önskelista står VM-guldet.

- Det skulle vara en födelsedagspresent åt vårt land och lägga ribban för ett gyllene jubileumsfirande. Spela, vinn och vi kommer att få er att le, fortsatte Jonathan.

Nigeria spelar i samma grupp som Argentina, Sydkorea och Grekland och inleder VM mot Argentina — inför ögonen på Goodluck Jonathan — på Ellis Park i Johannesburg den 12 juni.

På tisdag väntar Saudiarabien i en träningslandskamp i Wattens utanför Innsbruck och nästa söndag väntar Colombia på Upton Park i London.

VM-genrepet spelas mot Nordkorea den 6 juni i Johannesburg.

Under lördagens reste Nigeria till England där Lagerbäck drillar spelarna på ett träningsläger i Essex nordost om London.

Nigerias främsta VM-meriter så här långt är åttondelsfinal 1994 och 1998.

TT

Publicerad 2010-05-22 kl 15:19
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons