POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
2v

Qatar får spela final i Asiatiska mästerskapen - trots protest

Foto: Bildbyrån.

Förenade Arabemiraten lämnade in en protest mot Qatar och hävdade att landslaget använt två spelare otillåtet i Asiatiska mästerskapen. 
I dag kom beslutet - Qatar får spela finalen ändå, skriver The New York Times

Qatar besegrade i veckan Förenade Arabemiraten med 4-0 och blev klart för final i Asiatiska mästerskapen. I går lämnade däremot Förenade Arabemiratens fotbollsförbund in en protest till det asiatiska fotbollförbundet med anledning av att det hävdade att Qatar har använt sig av två spelare otillåtet i mästerskapet. 

Asiatiska fotbollsförbundet bekräftade därefter att det mottagit protesten, samtidigt som tidningen The National skrev att två tänkbara straff kan vara böter eller att landslaget mister finalplatsen om det asiatiska förbundet väljer att gå på Förenade Arabemiratens linje. 

Nu rapporterar The New York Times att det asiatiska fotbollsförbundet har beslutat att Qatar - trots protesten - får spela finalmatchen mot Japan. Detta mindre än tre timmar före avspark. Mästerskapet avgörs därmed som förväntat i eftermiddag. 

Förenade Arabemiratens fotbollsförbund har vidare rätt att överklaga det asiatiska fotbollsförbundets beslut till idrottens skiljedomstol Cas. 

Publicerad 2019-02-01 kl 12:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå