Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Rasistskandal i Frankrike – landslag ska kvotera bort svarta spelare

Landslag

Franska landslag ska kvotera bort svarta spelare. Förbundskapten Laurent Blanc ska själv uppmana alla landslag och akademier att ta ner antalet spelare med utländsk bakgrund, enligt franska tidningen Mediapart.

Det franska fotbollsförbundet ska, enligt uppgifter från Mediapart, i november ha beslutat att införa ett kvoteringssystem för alla franska fotbollslandslag och akademier, så lågt som till åldrarna 12-13. Målet är att hålla antalet svarta och muslimer nere till 30 procent.

Förbundskapten Laurent Blanc ska vara en av dem som stödjer beslutet, vilket dels motiveras av att man anser att Frankrike fostrar för många spelare som sedan väljer att spela för ett annat landslag när de blir äldre.

Enligt tidningen ska en annan anledning vara att delar av det franska fotbollsförbundet ska vara missnöjda över beteendet hos många av de mörkhyade spelare under fotbolls-VM i Sydafrika, då landslaget gjorde revolt mot tränaren Raymond Domenech.

ANNONS

Den franska idrottsministern Chantal Jouanno kräver nu svar från fotbollsförbundet i landet och fördömer diskrimineringen. Presidenten i förbundet menar dock att han aldrig hört talas om ett sådant beslut.

- Det är chockerande, säger Fernand Duchaussoy enligt RMC Radio.

Laurent Blanc har själv inte kommenterat historien men landslagets presschef förnekar å förbundskaptenens vägnar att det ska finnas någon sanning i anklagelserna.

- Laurent Blanc förnekar dessa falska uttalanden som är helt emot hans filosofi, säger han till L'Equipe.

Publicerad 2011-04-29 kl 00:58
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto