Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
49v

Rejält tryck på Ventura - lovade VM-plats: "Pressen på honom ökar"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Sveriges segermål mot Italien i sportsändningen ovan.

Gian Piero Ventura har lovat en VM-plats.
Efter 0-1 ökar pressen på förbundskapten.
- När han säger så då studsar det tillbaka efter ett sådant här resultat, säger Ludwig Augustinsson.

Inför fredagens match på Friends Arena var det ett självsäkert Italien. På torsdagens presskonferens satt Gian Piero Ventura och sa flera gånger att han var övertygad om att Italien tar VM-platsen. Efter 0-1 är hans lag i gungning och för förbundskaptenen blir det ett rejält tryck på måndag.

- Pressen på honom växer och när han säger så då studsar det tillbaka efter ett sådant här resultat, säger Ludwig Augustinsson.

- Men inget är klart än och jag förväntar mig ett aggressivare Italien nu.

Sebastian Larsson om Venturas uttalande:

- Förhoppningsvis ökar pressen. Det är inte alltid det lättaste att hantera ett stort favoritskap.

Efter att ha kommit tvåa i gruppen och bland annat spelat oavgjort hemma mot Makedonien har redan en del kritiska röster höjts mot Gian Piero Ventura. Efter 0-1 mot Sverige ökade missnöjet och bland annat gick den tidigare landslagsspelaren Andrea Pirlo hårt åt Ventura.

- Att bara prata om domaren håller inte. I sådana här matcher måste du ge allt och i kväll är känslan att de viker ner sig direkt från start, säger Pirlo till Sky Sport och fortsätter.

- Du måste ge 100 procent i dessa matcher. Om domaren visslar, bra, annars fortsätt spela. Det kommer att vara svårt för Ventura att få spelarna att hitta rätt motivation under de här få dagarna som är kvar till returen, speciellt med tanke på pressen i media. Det blir tre tunga dagar, men dagarna kommer att bli viktiga.

Förbundskaptenen tog över landslaget efter hyllade Antonio Conte som slutade efter EM 2016. Frågan är om Ventura får fortsätta om Italien missar VM, speciellt med tanke på hans kaxiga uttalanden inför playoff mot Sverige?

Publicerad 2017-11-11 kl 10:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons