Robbens inhopp sänkte Frankrike - Holland ångar på i dödens grupp

Landslag

Holland startade matchen bra men tappade kommandot. Då plockade Van Basten in Arjen Robben som ordnade biffen. Real Madrid-yttern både spelade fram till ett mål och gjorde ett under den halvlek som han medverkade. Holland är därmed klara gruppsegrare i dödens grupp. Vem är nu rädd för döden i Holland?

Var Hollands fina insats mot Italien en engångsföreteelse? Det var en fråga man funderade över innan matchen. Efter tjugo minuter behövde man inte tänka längre. Dirk Kuyt hade nickat in 1-0 på hörna i kamp med Florent Malouda. Därefter spelade Holland ett tag som ett mästarlag, med pondus och flyt. Men Frankrike kämpade sig in i matchen och tog över ju längre matchen led och i slutet av den första halvleken fick den holländske målvakten Edwin Van der Sar göra tre riktigt svettiga räddningar på skott från Ribéry, Malouda och Govou.

Marco Van Basten insåg läget och bytte in Arjen Robben i stället för Orlando Engelaar. Det gav resultat. Nästan en timme in i matchen kom matchens vackraste anfall. Van Nistelrooy bjöd på en dribbling som vi inte visste att han var kapabel till. Robben tog över och spelade in till en fristående Robin Van Persie, även han inhoppare. Avslutet blev inte särskilt lyckat men det räckte för att bollen skulle ta sig förbi Coupet.

Drygt tio minuter senare kom det som behövdes för Frankrike. Willy Sagnol krigade sig fram längs kanten och slog ett inlägg mot Thierry Henry.
Arsenal-legendaren styrde läckert in inlägget och Frankrike hade kontakt igen. I en minut. Sen hade Holland utökat ledningen till två mål igen.
Robben såg till att göra ett superinhopp när han ur snäv vinkel fick in bollen bakom Coupet och Frankrike hade en lång uppförsbacke igen när det återstod 20 minuter av matchen.

Publicerad 2008-06-13 kl 22:51