Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Romario och Ronaldo i hett ordkrig

Foto: Scanpix.

Romario och Ronaldo är mitt i ett ordkrig där de kritiserar varandras åsikter om vad hemma-VM betyder för landets befolkning, skriver AP.

Ronaldo, som är medlem i en organisationskommitté, säger att VM inte ger annat än glädje och fördelar till det brasilianska folket. Romario, en frispråkig kongressledamot, klagar på att man har missbrukat offentliga medel och använt VM som ursäkt, detta enligt AP.

De före detta landslagsstjärnorna och världsmästarna höll inte tillbaka när de fick chansen att attackera varandra verbalt.

- Det är lätt att vara en del av oppositionen och bara attackera alla, sa Ronaldo när han fick frågan vad han tyckte om Romarios stora kritik mot VM.

Romario tog till Twitter på onsdagen för att besvara Ronaldos uttalande och attackerade sin före detta lagkamrat för att vara en del av den ”korrupta organisation som är FIFA” och VM:s organisationskommitté.

Ronaldo anklagade också Romario för att visa brist på patriotism med tanke på Romarios upprepade attacker på det första VM i landet sedan 1950.

- Jag vill inte att alla ska tänka att jag gör som jag gör för någon annan än mitt land. När jag blev inbjuden till att vara en del av kommittén tackade jag ja eftersom jag trodde att VM skulle vara en stor möjlighet för Brasilien. Landet kan växa av alla investeringar som mästerskapet kommer att dra till sig. Jag trodde på detta och jag gjorde det för mitt land, säger Ronaldo.

Romario i sin tur att attackerat VM-organisatören och de brasilianska myndigheterna sedan han blev en del av kongressen 2010. Han har kritiserat FIFA:s influenser över Brasilien och kostnaderna för att vara värd för mästerskapet. För ett tag sedan kallade Romario FIFA-presidenten Sepp Blatter för en ”tjuv” och generalsekreteraren Jerome Valcke en ”utpressare”.

- Jag är inte emot VM. Jag är emot de höga kostnaderna för att vara värdland för mästerskapet. Jag har sagt tidigare att Brasilien slösar bort en möjlighet att bli ett bättre land, skriver Romario på sin Twitter.

Romario har också sagt att FIFA och de lokala organisatörerna kommer att tjäna massvis på att ha VM i Brasilien, medan folket inte kommer att tjäna ett dugg på det. Han har också gjort klart att han inte är direkt överförtjust över Ronaldos beslut att gå med i en lokal organisationskommitté.

- Jag är inte en del av dessa korrupta organisationer.  Jag tar inte emot några pengar från FIFA, säger Romario.

Romario attackerade också Ronaldo för de kommentarer han kom med 2011. Ronaldo sa då att ”man kan inte vara värdland för ett VM genom att bygga sjukhus”. Det uttalandet fick massiv kritik i Brasilien.

- Man kan inte organisera ett VM med bara arenor, skriver Romario på sin Twitter.

Romario har tidigare bråkat med självaste Pele och anklagat honom för att vara korkad.

Romario ledde Brasilien till VM-titeln 1994 då Ronaldo var med som en ung reserv i truppen. Ronaldo var med i tre VM efter det, vann titeln 2002 och blev turneringens ledande målskytt med sina 15 mål.

Publicerad 2013-11-07 kl 15:32
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons