Ronaldo: Nöjd med att bidra

Landslag

Cristiano Ronaldo gjorde sitt första mål i årets fotbolls-EM och hjälpte sitt Portugal till 3-1 mot Tjeckien.
Segern innebär att Portugal är på god väg mot kvartsfinal - och att Ronaldo tog ytterligare ett kliv närmare säsongens tredje titel.

Världens just nu bästa fotbollsspelare har presenterat sig: Manchester Uniteds Cristiano Ronaldo. Han har vunnit engelska ligan och Champions league och har nu bara EM-guld kvar för att göra säsongen komplett och i det närmaste oslagbar.

Och just nu talar mycket för att Ronaldo ska få sin triss i triumfer och att Portugal ska nå ända fram efter silvret i hemma-EM för fyra år sedan och fjärdeplatsen i VM 2006. I laget finns Barcelonas mittfältsstjärna Deco och hans snabba och känsliga fötter, Ronaldos ryck och ett helt lag som präglas av löpvilja, rörlighet och en obändig vilja att visa världen vacker och effektiv fotboll.

-Vi spelade bra, skapade många chanser och spelade som ett lag. Fortsätter vi så här har vi goda chanser att göra bra ifrån oss i den här turneringen, sade Ronaldo efter matchen.

Både Portugal och Tjeckien inledde EM med segrar i lördagens premiär mot Turkiet respektive Schweiz. Det var två offensiva lag - Tjeckien den här gången med Milan Baros, EM:s skyttekung 2004, från start - som ställde upp för att försöka ta hem en ny trepoängare.

Portugal tog ledningen i åttonde minuten i en rörig situation där bollen studsade hit och dit innan Deco tryckte dit bollen mellan den tjeckiske försvararen Marek Jankulovskis ben. Tjeckiens kvittering kom genom Libor Sionko som nickade in en hörna åtta minuter senare.

I andra halvlek fortsatte Portugals rörliga anfallsspel och tjeckerna tvingades gå hårt åt Ronaldo för att inte ge honom utrymme för sina kraftfulla ryck och skott.

Men... de hann inte med när Deco hittade Ronaldo med en precis passning i 63:e minuten. Ronaldo sköt lågt, hårt och direkt - 2-1.

-Vi är nära vårt första mål, att gå vidare till slutspel och jag är väldigt nöjd med att jag bidrog genom att göra ett mål.

Tjeckien saknade inte chanser att kvittera, närmast var Sionko som var nära att nicka in sitt andra mål för kvällen sju minuter före full tid.

Tjeckiens forcering gav Portugal ytor att kontra på och på tilläggstid spelades Ronaldo fri. Osjälviskt spelade han fram till Ricardo Quaresma som rullade in 3-1.
Portugal, som med största sannolikhet är klart för kvartsfinalspel, avslutar mot värdnationen Schweiz på söndag medan Tjeckien spelar mot Turkiet.