Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Ronaldo på plats i Varberg

Portugal laddar upp i Varberg inför ödesmatchen mot Danmark.
Under måndagen anlände den stjärnspäckade truppen med Cristiano Ronaldo i spetsen.

Varberg och internationella storlag verkar vara en framgångsrik kombination. Tidigare har klubbar som Benfica, Lazio och Manchester City förlagt träningsläger i kuststaden (mycket tack vare Sven-Göran Eriksson). Senast var det Englands U21-landslag som valde Varberg som basläger. Under måndagen anlände Portugal med stjärnor som Cristiano Ronaldo, Deco, Pepe och Ricardo Carvalho för att ladda upp inför VM-kvalmatchen mot Danmark på lördag.

-Av erfarenhet vet jag att det alltid fungerar bra här. Vädret här är ungefär som i Danmark, i Portugal är det för varmt. Dessutom har jag aldrig förlorat när jag förberett mig i Sverige, säger Portugals förbundskapten Carlos Queiroz till TT.

Ronaldo tog bakvägen

Någon skymt av megastjärnan Ronaldo fick dock varken supportrar eller de drygt 20-talet portugisiska journalister som samlats utanför hotellet i Varberg. Samtidigt som Deco och Maniche anlände till huvudentrén smet Ronaldo nämligen in bakvägen. En stund senare dök resten av truppen upp i en buss. Då hamnade "brassen" Liedson, som nyligen fick portugisiskt medborgarskap, i fokus. I avsaknaden av skadade Hugo Almeida är det han som ska stå för målen.

-Vi tror han kan hjälpa det portugisiska landslaget, det är därför vi tagit ut honom. Han är i god form men framför allt är det laget som ska vinna mot Danmark. Det handlar inte om enskilda spelare, säger Queiroz.

Träning i duggregn

Första träningspasset på Påskbergsvallen avverkade Portugal under måndagskvällen i 15 grader och duggregn. Sveriges konkurrenter i VM-kvalet stannar i Varberg till torsdag då de åker till Köpenhamn.

TT

Publicerad 2009-08-31 kl 17:45
Annons
Annons
Annons