Rooney målskytt i sin 100:e landskamp

Landslag

England besegrade Slovenien med 3-1 på Wembley. Wayne Rooney gjorde mål i sin 100:e landskamp för England. För övrigt gjorde Danny Welbeck två mål för britterna.

England är fortsatt obesegrade efter den fjärde omgången i EM-kvalgrupp E. Efter seger med 3-1 mot grupptvåan Slovenien glider man nu ifrån i tabellen.

Roy Hodgson valde att spela Wayne Rooney på topp, som svarade med att göra mål på straff i sin 100:e landskamp.

Men det var ett England som chockades av ett självmål av Liverpools Jordan Henderson som nickade in 1-0 till Slovenien tidigt i den andra halvleken. Men bara någon minut efter fick då England sin straff som Rooney förvaltade. Efter kvitteringen gjorde Danny Welbeck två mål och fullbordade vändningen till 3-1.

Så startade lagen:

England: Hart; Gibbs, Jagielka, Cahill, Clyne; Lallana, Wilshere, Henderson, Sterling; Rooney, Welbeck.

Slovenien: Handanovic; Brecko, Cesar, Ilic, Struna; Kurtic, Mertelj, Birsa, Kirm; Kampl; Novakovic.

Publicerad 2014-11-15 kl 19:25