Ryssland i chock efter Akinfeev-tabbe

Landslag

RYSSLAND-SLOVAKIEN 0-1
27' Stoch

Ryssland etablerade tidigt ett rejält tryck på gästande Slovakien men lyckades inte få in bollen i mål. Istället var det slovakernas Miroslav Stoch som gjorde den första halvlekens enda mål när ryske målvakten Igor Akinfeev slog en galen passning som missade den egne försvararen och gick rakt till Stoch. Anfallaren tog gratischansen och avslutade hårt och snyggt i det bortre krysset.

I den andra halvleken lyckades ändå ryssarna kvittera, men till sin stora besvikelse såg spelarna att den assisterande domaren höjt sin flagga. Strax därpå missade även Arsenal-stjärnan Andrej Arsjavin ett gyllene läge att sätta 1-1 efter en tilltrasslad situation. Bollen gick dock precis utanför.

I övrigt möter Makedonien Armenien och Andorra gästar Irland i grupp B.

Ryssland: Igor Akinfeev, Aleksandr Anyukov, Vasiliy