Ryssland illa ute

Landslag

Ryssland besegrade Wales med 2-1 i VM-kvalet.

EM:s succélag Ryssland startade VM-kvalet med 2-1 hemma mot Wales. Bortalaget var på väg att snuva åt sig en poäng i regnet när Zenits anfallare Pavel Pogrebniak, som var skadad under EM, slog in 2-1 från nära håll.

Pogrebniak slog in en retur sedan Wayne Hennesey gjort en fin enhandsräddning.

Innan dess hade två Tottenhamspelare skjutit varsin straff med olika resultat.

Först missade Wales Gareth Bale en straff efter 17 minuter - eller snarare Igor Akinfeev räddade. Fem minuter senare slog Roman Pavljutjenko in 1-0 för hemmalaget sedan de fått en billig straff tilldömt sig efter att Konstantin Zyrianov rasat.

Efter 68 minuter kvitterade sedan Joseph Ledley efter fint förarbete från straffmissare Bale.

Andrej Arshavin spelade för Ryssland medan Wales Craig Bellamy saknades på grund av skada.