Ryssland vände mot Litauen

Landslag

Litauen tog ledningen men sedan var det Ryssland som stod för målfabrikationen i 4-1-segern.
-Ryssland gör en blek insats i första halvlek men en mycket bättre andra, säger spionen Göran Göransson till TT.

Inget nytt under solen. Så beskriver svenska fotbollslandslagets Rysslandspion Göran Göransson Rysslands spel i EM-genrepet.

-De är duktiga på att anfalla och gör två mål på omställningar. Det får vi se upp med i EM, säger han.

Han berättar att även försvars- och mittfältsspelarna gärna vill gå med i anfallen, vilket kan bli något att bita i för de svenska backarna men för Henrik Larsson, Zlatan Ibrahimovic och övriga målaspiranter i Sverige kan blottor i det ryska försvarsverket öppna för blågula mål.

Ryssland har gjort tolv mål på sina tre träningsmatcher.
-Men motståndet har kanske inte alltid varit det bästa, så det ska man inte dra för höga växlar av.

TT: Hur var Litauen som motstånd?
-Litauen gör en bra första halvlek, men föll ihop i andra, jag vet inte om de inte orkade. Men de tar ju ledningen och hade chans på ytterligare mål i inledningen, säger Göransson.

Mantas Savenas undvek att gå i Rysslands offside-fälla i 24:e minuten och gjorde 1-0 för Litauen, han sköt in returen på sitt eget skott som träffat stolpen.
Sju minuter senare kvitterade Konstantin Zyrjanov och i andra halvlek fortsatte målkalaset med målskyttarna Andrej Arsjavin, Roman Pavljutjenko och Vladimir Bystrov. Dinijar Biljaletdinov kostade dessutom på sig att vid ställningen 2-1 missa en straff.

-Det var intressant att se Arsjavin live. Han gjorde mål på en retur och är också väldigt konstruktiv i övrigt.

Göransson berättar för TT att förbundskapten Guus Hidink valde att lufta många spelare som inte fått speltid tidigare, och att matchen därför inte sade så mycket, men att det var bra för Sveriges del att ha sett spelarna som han inte sett tidigare.

Ryssland - Litauen 4-1 (1-1)

Mål: 0-1 Savenas (24), 1-1 Zyrianov (33), 2-1 Arshavin (52), 3-1 Pavlitjenko (64), 4-1 Bystrov (80)

Publicerad 2008-06-04 kl 22:17