Schelin sköt Sverige till kvarten

Landslag

Sverige är klart för kvartsfinal i OS efter 2-1 mot Kanada i en händelserik match. Lotta Schelin gjorde båda Sveriges mål.
- De såg lättare ut än oss, säger Sveriges förbundskapten Thomas Dennerby till SVT.

Landslagsstjärnan slog till för första gången efter 19 minuter. Victoria Svensson drev upp ett snabbt anfall. Strax efter straffområdeslinjen släppte hon bollen vidare till Lotta Schelin som placerade den enkelt till vänster om Kanadas målvakt.
Kvällens andra mål föll sju minuter in på den andra halvleken. Sverige kontrade vasst och Schelin hade bara att stöta in bollen från nära håll på Jessica Landströms passning.

Tancredi reducerade

Kanada reducerade till 2-1 genom Melissa Tancredi. Anfallaren satte vackert bollen i nät via en språngnick.
För Sveriges del väntar nu svårspelade Tyskland. Oroande för Sverige är att flera spelare fick bäras ut skadade mot Kanada. Bland annat finns frågetecken för backen Sara Thunebro.

- Det borde inte vara någon fara för hennes medverkan, säger förbundskapten Thomas Dennerby till SVT.
Läget är värre för Nilla Fischer.
- Hon fick en fotledsstukning. Det kan ta en 3-4 dagar, menar Dennerby som tror på ett ännu starkare Sverige mot Tyskland.

Kina gruppsegrare

Kina vann gruppen efter säkra 2-0 mot Argentina. Han och Gu gjorde målen för hemmanationen. Det är dock oklart om Han får målet till slut. Tv-bilder tyder på självmål.

Publicerad 2008-08-12 kl 16:15