Schelin tappar ingen sömn över missade mål

Landslag

Det blev mycket fokus på första halvleks förlorade chanser efter vinsten mot Colombia.
-Vi får ta med oss att vi skapade mycket, sade schelin efter matchen.

Lotta Schelin är stjärnan i Sveriges VM-lag. Men trots flera utmärkta chanser blev hon inte målskytt mot Colombia.
-Vinsten är det viktigaste, säger Schelin bestämt.

VM-premiären mot Colombia hade bara hunnit två minuter när Lotta Schelin tog sig fram och slog bollen förbi målvakten. I sista stund hann Colombias lagkapten Natalia Gaitan fram och rensade vid mållinjen.

-Jag rullade bollen lite för löst, konstaterar Schelin.

Hon hade flera bra chanser i matchen utan att göra mål, men känner ingen oro.

-Jag är ändå där, och det känns bra. Vi får ta med oss att vi skapade mycket. Men vinsten är det viktigaste, det känns jätteskönt, säger Schelin.

Hon blev aldrig orolig för att Sverige skulle missa den förväntade segern.

-Nej. Jag känner så mycket självförtroende för mig själv och laget, att det inte går att misslyckas om bara pinnar på och tror på det man gör. Det gjorde jag, och det gav resultat, säger den 27-åriga Lyon-anfallaren.

Vid passningen till 1-0 hann hon se någon svensk komma rusade mot mål, men inte vem det var.

-Det var bara att dra in bollen stenhårt, tycker Schelin.

Nu har Sverige med sig tre poäng till lördagens match mot Nordkorea, som Sverige besegrade i VM-gruppspelet både 2003 och 2007, i Augsburg. Då väntar på nytt ett lag med skickligt passningsspel.

-Nordkoreas spelare är inte lika fintiga som Colombia, men lite snabbare och med lite bättre fysik, vilket gör att det går lite fortare, säger förbundskapten Thomas Dennerby.

Lagkaptenen Caroline Seger hade en jobbig dag på mittfältet mot bollsäkra colombianskor. Hon blev varnad efter en halvtimme, och utbytt med tjugo minuter kvar att spela. Seger var faktiskt nära en andra varning, för en tackling strax efter den första.

-Det var så att hjärtat hoppade till, säger Dennerby, som behöver en pigg Seger i laget för att ge Lotta Schelin fler möjligheter i anfallet.