Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Scolari: ”Jag hade gärna återvänt till Chelsea”

Foto: Scanpix.

Luis Scolari fick sparken från Chelsea 2008.

Men 65-åringen återvänder gärna.

- Om jag kunde återvända skulle jag göra det, säger Scolari enligt Guardian.

Luis Scolari blev den första brasilianska tränaren i Premier Leagues historia då han tog över som tränare i Chelsea 2008. Men sejouren blev kortvarig – Scolari fick sparken efter endast sju månader i klubben.

Scolari erkänner nu att han var upprörd över hur tiden i Chelsea tog slut och att han gärna återvänder till England.

- Jag hade gärna varit kvar längre i Chelsea, framförallt eftersom jag var förberedd på att spendera minst två eller tre säsonger i London och uppleva Premier League, säger Scolari enligt Guardian.

- Jag var alltid ärlig mot klubben med allting jag gjorde. Vi gjorde relativt bra ifrån oss på planen dessutom. Men några spelare höll inte med om några av besluten jag var tvungen att ta för lagets bästa. De klagade ofta på att de spelade på fel position.

Scolari, som numera tränar det brasilianska landslaget, skulle inte tveka om chansen att träna Chelsea igen skulle dyka upp.

- Om jag kunde återvända skulle jag göra det. Chelsea är en spektakulär klubb och jag vill att det ska gå bra för klubben. Supportrarna är fantastiska och även om saker inte fungerade fullt ut kommer jag fortfarande ihåg hur väl de behandlade mig.

Scolari tror att det engelska landslaget blir ett lag att räkna med i VM 2014.

- England är ett av lagen som kommer kunna briljera i VM. Roy Hodgson gör ett grymt bra jobb, framförallt då han lyckas få in nya spelare i laget.

- Folk säger att jag är en specialist på att besegra England efter mina vinster med Portugal mot dem i EM 2004 och VM 2006, men de vinsterna kom efter straffläggning och det är ett lotteri. England saknar bara det rätta självförtroendet för att kunna ta medalj.

Publicerad 2013-11-18 kl 11:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons