POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Seb Larsson: "Jag sa att jag ville spela"

Sebastian Larssons utveckling går spikrakt uppåt och nu blir han även EM-spelare. Själv vet han varför.
- Första gången jag var med så sa jag att jag vill spela och det är sådana spelare de vill ha, säger han till fotbollskanalen.se.

Sebastian Larsson är en av de nyaste och landslagsmässigt mest oerfarna spelarna i EM-truppen och själv menar han att hans snabba framfart beror på inställning.
- Första gången jag var med så visste jag att det var långt kvar innan jag var en EM-spelare, men jag hade den målsättningen. Jag sa till dem att jag ville spela och det är sådana spelare de vill ha. Sedan är det klart att det är viktigt att man kan hantera annat än att spela också, säger han.

När fick du reda på det? - Jag såg det på TV som alla andra. Jag hade det kanske på känn innan, men jag fick inget bekräftat.

Vad var din första tanke? - Jag blev oerhört stolt och glad. Det är ju självklart en pojkdröm som går i uppfyllelse.

På högerkanten finns dessutom ett annat nytt namn, Fredrik Stoor, som kan komma att ta backplatsen bakom Larsson. Men trots att båda är färska för truppen känner de varandra sedan tidigare i U 21-laget.
- Han är en trygg spelare att samarbeta med. Han är bra och han gör det alltid enkelt för mig. Jag försöker göra det enkelt för honom också och det känns bra att spela tillsammans.

Ni gjorde en suverän match mot Brasilien där ni stoppade alla anfall längs er kant, hur mycket roll spelade det för att ni blev uttagna? - Vi snackade om det innan, det är klart. De vill ju se att vi fungerar även i viktiga matcher i landslaget, men samtidigt tror jag att det säkerligen inte bara var den matchen de gick på.

Vad tycker du om att Henrik Larsson är med i truppen? - Det är väldigt bra. Han är en spelare som varit överallt, varit med om allt och vunnit allt.

Publicerad 2008-05-13 kl 18:56
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå