Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Seb Larsson om att vara högerback: "Jag och Erik vet var vi har varandra"

Foto: Scanpix

Seb i landslagsdressen.

ANKARA. Bara två ytterbackar i truppen.
Då får Sebastian Larsson flytta ner och spela högerback.
- Är det lite tunt vid något tillfälle så hjälper jag till, säger han.

Martin Olsson är skadad och därför är det bara Emil Krafth och Pierre Bengtsson som är ytterbackar i den svenska landslagstruppen. Då väljer Erik Hamrén att flytta ner mittfältaren Sebastian Larsson som högerback mot Turkiet - ingen favoritposition som tidigare har varit kritisk när han har fått spela där.

– Det är som vanligt. Blir man ombedd att hjälpa till att göra ett jobb så är det inga konstigheter. Både jag och Erik vet exakt var vi har varandra och hur vi ser på saker och ting. Är det lite tunt vid något tillfälle så hjälper jag till. Det är inga konstigheter, säger han.

Förra året tyckte du själv att du sällan kom till den nivå du ville i landslaget, varför var det så?

– Jag vet inte. Jag tyckte att det gick betydligt bättre i slutet, från matchen mot Irland och tre till. Jag tror det var från Irland, så det var de fyra sista plus de två kvalmatcherna som jag tycker att jag kom upp i den nivå som man bör kunna hålla hela tiden, säger Sebastian Larsson.

Har du för höga krav på dig själv?

- Det är klart att man har höga krav på sig själv. Man har varit med i landslaget ett tag och vet vad man kan prestera. Om man inte kommer upp på den nivån så svider det och är irriterande. Men då var det bara att gnugga på och fokusera. Som sagt: jag tycker att jag kom upp i en bra nivå under de sista fem, sex matcherna. Det var ett mål som saknades mot Portugal, annars hade det varit riktigt bra.

Publicerad 2014-03-05 kl 06:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons