Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Sierra Leone fortsätter avancera på Fifa-ranking - då får L-O Mattsson nya arbetsuppgifter

Sierra Leone avancerar från plats 73 till 63 på Fifas världsranking.

Samtidigt förlänger L-O Mattsson avtalet som även innebär nya arbetsuppgifter.

- Jag ska ner och övervaka invitationer och sånt, säger han till fotbollskanalen.se.

När L-O Mattsson och Lennart Andersson tog över Sierra Leone var landet rankat som 128 i världen. Sedan dess har laget avancerat rejält. På Fifas senaste lista tog sig Sierra Leone från plats 73 till 63. Samtidigt kan fotbollskanalen.se avslöja att svenskarna fortsätter sitt jobb med nya arbetsuppgifter.

- Vi är inte 100 procent överens med lön och sånt, vi håller på att förhandla om det, men vi är överens om att vi ska fortsätta och de vill ju ha oss kvar ända in mot det här kvalet som blir i år och nästa år, säger L-O Matsson.

- Vi tycker att det är väldigt roligt och spännande. Nu är vi ju rankade 63:a. Vi är ju före länder som Polen, Österrike, Island, Kamerun och Senegal. Det är helt enormt den förbättringen vi har gjort i rankingen.

I juni väntar VM-kvalmatcher mot Kap Verde och Ekvatorialguinea, samt kval till Afrikanska mästerskapet mot Sao Tomé.

- Hemmamatcherna tror jag att vi har väldigt stor chans att vinna. Sao Tomé ska vi klara med ordinarie lag, det är jag inte orolig för. Kap Verde är ganska bra, men det är inte lätt att komma till Freetown och spela match på en urusel plan och 35 000 åskådare som är helt galna. De får det svårt att ta poäng. Däremot blir bortamatchen mot Ekvatorialguinea tuffare, men jag har förhoppningar om att vi ska ta en poäng där och då är vi ju med i VM-kvalet.

- Får vi med alla spelarna, det är ju lite tidsbestämt... jag hoppas att Mohamed Bangura kan få någon match här med Celtic efter sin skada. Johnny Murray (Sierra Leones målvaktstränare) var över i Celtic och då sade Mohamed att han skulle få några matcher här under våren och det är väldigt viktigt att han får de matcherna. Och Teteh Bangura har inte heller fått mycket speltid, det är bara någon minut här och där.

Du har en tredje Bangura också?

- Ja, han var med oss senast, mot Sao Tomé. Han heter Mustapha Bangura. Han gör en del mål i Cypern. Det är en väldigt bra offensiv spelare. Men den bäste offensive spelaren är i Sporting Kansas City och han avgjorde nu mot Los Angeles Galaxy när det blev 1-0. Han heter Kei Kamara. Han har varit med oss i Sierra Leone hela vägen, men inte mot Sao Tomé eftersom han inte fick flygbiljetterna i tid. Det är makalöst. Den resan var... det var återbud från tolv spelare. Det var inte konstigt att vi förlorade den matchen. Medo Kamara från Partizan Belgrad, han kom till ett land söder om... om det var Angola eller något sånt där. Och så missade han sista flyget till Sao Tomé, då gick det inte förrän nästa dag. Killarna satt fast lite här och där. Biljetterna kom inte fram till dem och några blev kallade fel, en kille som spelar i Doncaster, han var på lån i Crystal Palace och då gick inbjudan, biljetter och allt till Crystal Palace. Han fick inga biljetter. Det är makalöst, säger L-O Mattsson.

- Det är därför jag vill, och det har de sagt själva, att jag ska åka ner och komma och vara där rejält i tid - två, tre veckor innan så att jag får övervaka invitationer och sånt. Det måste jag göra för de här matcherna är såpass viktiga.

Vilka spelare håller till i Sverige?

- Du har ju Mohamed Kamanor i Umeå. Sedan är David Simbo i Boden. Ibrahim Koroma i Trelleborg. Det finns några till, men de har inte fått spela än. Vi har en i Eskilstuna City, Lansana Kamara och så har vi en i Falkenberg, Sahr David Morsay. Och sedan har vi ju en spännande kille i AIK som är aktuell nu, Allhassan "Crespo". Han har aldrig varit med tidigare.

Publicerad 2012-04-17 kl 17:51
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons