Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sju år sedan senaste hemmamatchen - Irak får spela hemma igen

12å

Irak har fått klartecken för att återigen få spela sina hemmamatcher hemma i Irak.

På grund av den osäkra situationen i det krigshärjade landet har Iraks fotbollslandslag inte spelat hemma på riktigt i tävlingssammanhang sedan 2002.

Men efter att ha spelat, och vunnit, två vänskapslandskamper mot Palestina i staden Arbil och Bagdad förra veckan, har nu det asiatiska fotbollsförbundet gett grönt ljus för hemmaspel.

Irak ville att även huvudstaden Bagdad och Sulaimaniya skulle inkluderas bland de spelorter som godkändes, men tills vidare är det Arbil som får stå värd för Iraks landslag och deras gäster.

Det irakiska fotbollsförbundet sade i en kommentar att man var lyckliga över att få spela hemma igen, men att man skulle fortsätta arbeta för att få fler spelplatser godkända.

ANNONS

Trots att man inte fått spela hemma sedan 2002 har Irak ändå lyckats att kvalificera sig till, och dessutom vinna det asiatiska mästerskapet, något man gjorde 2007.

Beslutet att tillåta hemmaspel välkomnas också av ligamästarna Arbil som därmed får spela hemma i andra omgången av AFC Cup, en asiatisk klubbturnering som rankas under den asiatiska motsvarigheten till Champions League.

Publicerad 2009-07-15 kl 16:18
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto