Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Skador och avhopp bäddar för Ssewankambo: "Såklart chanserna blir större"

Mattias Johansson har nobbat och Emil Krafth är avstängd.

Då tyder det mesta på att 18-åriga Isak Ssewankambo får chansen mot Frankrike.

– Såklart att chanserna blir större när två spelare på min position inte är tillgängliga, säger han till fotbollskanalen.se.

Isak Ssewankambo, 18, är talangen som lämnade tryggheten i Sverige vid 14-års ålder för att flytta till engelska storklubben Chelsea. Efter fyra år i Londonklubbens ungdoms- och juniorlag flyttade högerbacken under sommaren till holländska NAC Breda.

Väl där har ytterbacken tagit en ordinarie plats och det har gjort honom till ett givet namn i Håkan Ericsons U21-landslag. När Sverige säkrade playoff-platsen mot Turkiet i början av september lämnade IFK Göteborgs Ludwig Augustinsson sent återbud. Då fick Isak Ssewankambo chansen – och han tog den.

På fredagen spelar Sveriges U21-landslag sin första playoff-match mot Frankrike i Le Mans. Då saknas Mattias Johansson (nobbat) och Emil Krafth (avstängd). Ett faktum som öppnar för Ssewankambo.

– Såklart att chanserna blir större när två spelare på min position inte är tillgängliga. Men inget är klart än och jag måste bevisa att jag förtjänar att starta, säger Ssewankambo när fotbollskanalen.se träffar honom dagen innan matchen.

Efter en säsong i Chelseas U21-lag ville Ssewankambo spela a-lagsfotboll. Flytten gick till holländska ligan och NAC Breda.

– Det är en viktig period för mig och jag måste spela a-lagsfotboll. Jag tyckte en säsong i Chelsea U21 räckte för mig och det var viktigt att byta klubb.

Ytterbacken har visat sin kvalité direkt och tagit en ordinarie plats till höger i försvaret i Breda som just nu parkerar på 15:e plats i tabellen.

– Det känns som ett bra steg för min utveckling och jag spelar med mycket självförtroende just nu. Jag känner att jag utvecklas varje dag och lär mig nya saker hela tiden. Jag har kommit in bra i klubben och trivs med mina lagkompisar och staden.

Hur ser du på playoff-mötet med Frankrike?

– Det är klart att vi går in med självförtroende, men alla vet att det kommer bli tufft. Frankrike är en stor fotbollsnation.

Och det finns bara ett fokus för Ssewankambo.

– Vi hoppas kunna greja det efter de här två matcherna och gå till EM, men först och främst är det fokus på den här matchen.

Publicerad 2014-10-10 kl 15:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons