Skrällen - regerande mästaren USA utslagen av Jamaica

Landslag

Jamaica är första karibiska land någonsin att nå final i Gold Cup - efter en skräll mot regerande mästaren USA. I finalen möter laget Mexiko, som ännu en gång avgjorde på straff.

USA vann Gold Cup 2013. Men amerikanerna kommer inte att försvara titeln. "Reggae Boyz", som Jamaicas landslag kallas, såg till att USA missade finalen för första gången sedan 2003.

Darren Mattocks nickade in 1-0 till Jamaica efter en halvtimme och bara fem minuter senare utökade Giles Barnes när han skruvade in en frispark. Strax efter paus reducerade Michael Bradley inför hemmapubliken i Atlanta, men Jamaica höll undan och tog en historisk plats i finalen.

Och där kommer laget att ställas mot Mexiko - som vunnit mästerskapet nio gånger, de två senaste 2009 och 2011.

Men det var Panama som tog ledningen tidigt i den andra halvleken, trots en spelare utvisad. Sedan klev Mexikos kapten Andrés Guardado fram och avgjorde från straffpunkten - precis som i kvartsfinalen.

I slutminuten av ordinarie tid fick Mexiko sin första straff efter en handssituation. Panama, som föll i finalen för två år sedan, protesterade enormt och det tog tio minuter innan Guardado kunde kvittera. Segermålet kom strax innan den första förlängningskvarten var över. Också det från elva meter.

Publicerad 2015-07-23 kl 09:04