Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LANDSLAG

Solbakken favorit till att ersätta Högmo

Foto: SCANPIX.

Per-Mathias Högmo lämnade i går jobbet som norsk förbundskapten.
Enligt norska Dagbladet har redan nu Ståle Solbakken kontaktats.

Det var under onsdagen som det norska fotbollsförbundet på en presskonferens lät meddela att man kommit överens med Per-Mathias Högmo om att bryta kontraktet som ursprungligen löpte över 2017. De usla resultaten i VM-kvalet stod Högmo dyrt – men samtidigt kan den förre Djurgårdstränaren trösta sig med att kunna plocka ut en lön på fyra miljoner norska kronor även nästa år.

Arbetet med att hitta hans ersättare har redan inletts och i processen har namn som Lars Lagerbäck och Erik Hamrén nämnts. Enligt de båda norska tidningarna Dagbladet och Verdens Gang är dock FC Köpenhamns Ståle Solbakken förbundets favorit till att ta över. De förstnämnda skriver att kontakten med Solbakken redan har tagits.

Solbakken själv lägger dock locket på:

- Jag förbereder mig för en ligamatch på fredag och för en Champions League-match på tisdag. Det är där mitt fokus ligger. Jag förhåller mig till att jag har ett kontrakt med FCK, säger han till VG.

Han hymlar dock inte om att jobbet som sådant lockar.

- Det är en ära för alla att få träna sitt land. Jag kan inte säga mer än så. Säger jag att det är ett intressant jobb ser det ut som att jag söker och svarar jag att det inte är intressant så framstår jag som superarrogant.

Ståle Solbakken har vunnit den danska ligan inte mindre än sex gånger med FCK och dessutom tagit klubben till Champions League. Förutom sina två sejourer i klubben har han dessutom tränat tyska Köln samt Wolverhampton.

Publicerad 2016-11-17 kl 08:00

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER