Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LANDSLAG

Solo om avstängningen: “Bara för att jag kämpar för lika löner”

Foto: TT

Hope Solo stängdes av efter OS. Nu hävdar målvakten att förbundets agerande har att göra med hennes kamp för jämställdhet inom fotbollen.
- De gillar inte mig för de vet att jag kämpar hårt för lika löner, säger hon till news.com.

Det var i samband med uttåget ur OS i kvartsfinalen mot Sverige som USA:s målvakt Hope Solo kallade svenskorna för fegisar.

- Vi spelade mot ett gäng fegisar, det bästa laget vann inte i dag, sade Solo efter förlusten.

Efter utspelet meddelade förbundet att 35-åringen stängs av i sex månader från landslaget. Strax därefter kom beskedet att målvakten beviljats ledighet från klubben Seattle Reign.

Nu kommenterar Solo den senaste tidens händelser för news.com.

- Att vara en del av det här laget i 17 år och sedan behandlas på det här viset… att USA:s förbund har gjort så här förvånar mig inte, säger Solo och tillägger:

- Det kan inte bero på mina insatser eller min hälsa. Det kan inte bero på något annat än att de inte gillar mig för de vet att jag kämpar hårt för lika löner.

Hope Solo är en av de spelare som har gått i bräschen för dam- och herrspelares lika rättigheter lönemässigt. Det är något som hon – enligt henne själv – får äta upp nu.

- De använder mina kommentarer som en ursäkt att få bort mig för alltid så att de inte behöver hantera mina åsikter kring underlag och spelares rättigheter. Jag är bara ett horn i sidan på dem och det är dags för dem att få bort mig, säger Solo.

Publicerad 2016-09-03 kl 11:06

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER